U M A G K I E Z E N !

“Elke uitvaart in vertrouwde handen”, “Persoonlijk en betrokken”, “Voor een persoonlijke uitvaart” of “Wij staan voor u klaar“(!), ja dat is de onze….. Kreten om over te brengen dat u kunt kiezen maar hoe moet u nou kiezen? Wat houden die kreten in? Waar gaat het over?

Kies mij, kies ons of kies dan toch mij, lijken de advertenties te roepen. Ja, ook wij staan dáár sinds afgelopen woensdag tussen. Nou denken wij wel de leuksten te zijn maar objectief gezien, zijn wij dat dan ook? Hoe komt u nou tot de juiste match, want vroeg of laat gaat u een keer gebruik maken van de diensten van een uitvaartondernemer. Wij geven u 4 tips en wij gaan het natuurlijk objectief houden.

Tip 1: De mond–tot–mondreclame

Praat met mensen in uw omgeving. Wat zijn hun ervaringen? Kennen zij een uitvaartverzorger die zij van dichtbij hebben meegemaakt? Kunnen zij iemand aanbevelen? Mond-tot-mondreclame dus, want een website van een uitvaartonderneming geeft wel een beeld en de nodige informatie maar zegt weinig over de kwaliteit van geleverde diensten.

Tip 2: Een leuk mens

Laat iemand komen voor een gesprekje. Goede vrienden hoeft u niet te worden met een uitvaartbegeleider maar het is wel erg welkom dat het een leuk mens is. Het is toch een vreemd iemand die behoorlijk dichtbij komt en wiens adviezen toch vaak van invloed zijn. Als het gaat om uw eigen uitvaart, dan kunt u samen met uw naasten op zoek gaan een uitvaartbegeleider waarmee het klikt.

Tip 3: U kunt kiezen

Denk niet dat iets moet, weet dat u kunt kiezen. Op een uitvaartpolis van een verzekeraar staat vaak dik gedrukt: bel direct na overlijden en dan een 0800- nummer. Het is duidelijk wat de verzekeraar wil dat u doet maar moet u dit ook doen? De uitvaartbegeleider van desbetreffende verzekeraar is niet onafhankelijk en komt meestal niet uit de regio. Denk goed na voordat u dit telefoontje pleegt.

Tip 4: Duidelijkheid over kosten

De uitvaartwereld staat bekend om niet transparant te zijn in kosten maar dat hoeft niet. Vraag naar duidelijkheid, vraag hoe het zit. Wat zijn de kosten? Wat kost een uitvaartkist, het rouwvervoer of het huren van een locatie voor de dienst? Wat is het tarief van de uitvaartbegeleider of van de uitvaartspreker? Vele vragen die een uitvaartondernemer (vooraf) kan beantwoorden.

En onze kreet….”Wij staan voor u klaar” houdt precies dat in. Wij staan voor u klaar om u te helpen. Wij staan klaar als u meer wilt weten over de mogelijkheden of over de kosten. Wij staan voor u klaar bij een melding van overlijden.

Wie kiest u;-)?

Geschreven door:

Jolanda