Overlijden, wat nu?

U kunt op elk moment Uitvaartzorg Memoria bellen. ‘s Nachts of overdag meteen na overlijden of nadat u tijd heeft om bij de overledene te zijn.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, zeven dagen per week. Voor ons eerste bezoek is het nodig dat een arts het overlijden officieel heeft vastgesteld.

Als de overledene thuis is kunt u hiervoor de dienstdoende arts bellen, in een zorginstelling zal een aanwezige arts deze taak op zich nemen. De arts geeft dan een verklaring van een natuurlijk of niet-natuurlijke dood. Pas na een verklaring van natuurlijke dood mogen we beginnen met de laatste verzorging. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een verwacht overlijden, dan wordt er soms een verklaring vooraf al afgegeven waarin dit verwachte overlijden wordt benoemd, de arts komt dan aan het begin van zijn/haar werkdag langs. In alle andere gevallen moet de arts zijn geweest om deze verklaring af te geven.

Een voorbeeld van een niet-natuurlijke dood is ook als iemand na een heupbreuk is gevallen, opgenomen in het ziekenhuis en in het ziekenhuis is overleden aan longontsteking. De longontsteking is een gevolg van de ziekenhuis opname, en de ziekenhuis opname omdat er een breuk was. Een dergelijke val wordt als een niet-natuurlijke dood gezien.

Overige situaties van niet-natuurlijke dood zijn ongevallen, zelfmoord of moord.

 

CONTACT OPNEMEN MET ONS

Als u belt, maken we een afspraak om langs te komen. Mogelijk wilt u telefonisch al enige ideeën en wensen delen. Tijdens ons eerste gesprek komen alle zaken aan de orde, hierbij moet u denken aan de laatste verzorging, de opbaring, de uitvaartkist en alle zaken met betrekking tot de uitvaartdag. Zoals de eventuele uitvaartdienst, en hoe de dienst vormgegeven moet worden en waar u wilt dat deze gehouden wordt. Meer informatie over de alle mogelijkheden die er zijn leest u op onze pagina DE UITVAART, klik hier

U kunt een aantal zaken voor het eerste bezoek klaarleggen:

  • Papieren van de arts
  • Paspoort en/of trouwboekje
  • Verzekeringspapieren
  • Kleding voor de overledene