Ga naar de inhoud

Overlijden, wat nu?

U kunt op elk moment Uitvaartzorg Memoria bellen. ‘s Nachts of overdag meteen na overlijden of nadat u tijd heeft om bij de overledene te zijn. Uit ervaring weet ik dat iedereen hier anders mee omgaat. 

Neem de tijd

Het heeft geen haast, volg hierin uw gevoel. Als u eraan toe bent, kunt u de huisarts bellen en daarna kunt u ons bellen. Wij maken dan een afspraak over wanneer ik bij u ben.

De volgende stappen raad ik aan:

1. Bel de huisarts

Neem eerst contact op met de huisarts of huisartsenpost. De huisarts geeft een schriftelijke verklaring van overlijden af.

2. Bel een uitvaartverzorger

Ondanks alle verdriet bij een sterfgeval moeten er ook praktische zaken worden geregeld. Nadat ik in kennis ben gesteld van het overlijden, stel ik u enkele vragen om te kunnen inschatten wat de wensen zijn op dat moment. U kunt mij dag en nacht bellen. Op telefoonnummer: 06 – 123 38 648.

3. Eerste contact

Bij het eerste telefonisch contact bespreken we uw wensen rondom de laatste verzorging en opbaring. Onze eerste zorg gaat altijd naar de overledene. Aansluitend spreken wij een tijdstip af voor een eerste gesprek.

4. Eerste afspraak

Tijdens het eerste gesprek richten wij ons met name op uw wensen rondom de uitvaart, de rouwkaart en de hiervoor benodigde informatie zoals datum, tijdstip en locatie van het afscheid.

5. Vervolgafspraken

In de dagen daarna bespreken we onderwerpen als: vervoer & route, bloemen, herinneringskaartje, invulling ceremonie en catering.