Ga naar de inhoud

Uitvaartinspiratie

Grafdoeken

Een bijzonder mooie manier om een graf kort na de begrafenis persoonlijk en uniek te maken.

Het duurt zo’n 3 tot 5 maanden voordat een grafmonument kan worden geplaatst (of terug kan worden geplaatst). In die tussentijd kan er een grafdoek worden gebruikt, als tijdelijke grafbedekking.

De bedenker en maker van dit unieke product is Berend Walda van Walda Design. Hij denkt graag mee en is pas tevreden als u dat bent. U kunt bijvoorbeeld de afbeelding gebruiken zoals op de rouwkaart of misschien iets heel anders. In samenspraak met u maakt hij graag een persoonlijk ontwerp. 
 
Meer weten over bijvoorbeeld de kosten? Klik dan hier:
 
http://www.waldadesign.com/grafdoeken/

Social media na overlijden

Via Facebook, Linkedin en Instagram delen we gebeurtenissen, foto’s en video’s maar hoe zit dat na een overlijden? Er kan voor gekozen worden om de account nog een tijdje actief te houden en bij Facebook is het bijvoorbeeld ook mogelijk om er een herdenkingspagina van te maken. Wilt u een account zetten? Voor het stopzetten kunt u het overlijden melden via onderstaande linkjes.

Facebook: https://bit.ly/1E7yseQ
Linkedin: https://https://bit.ly/2qk4SDa
Twitter:https://bit.ly/2JAYhNy
Instagram:https://https://bit.ly/2JyvNUG

Meer weten of hulp nodig? Neemt contact op, via het contactformulier of bel mij: 06 – 123 38 648

Kent u het Opbaarhûske al?

Inmiddels hebben al veel mensen dit huisje in hun tuin gehad. Wat het is? Een houten huisje waar uw dierbare in kan worden opgebaard. Dichtbij maar niet ín huis. Daar is niet altijd ruimte voor, of het is niet de wens. Ook kan het niet mogelijk zijn door bijvoorbeeld ziekte of de gezinssamenstelling.

In deze tijd van het coronavirus is het een mooie oplossing, rouwbezoek hoeft dan niet in huis. Zo heeft een ieder de kans om voor de uitvaart afscheid te nemen, ook omdat het aantal bezoekers van een uitvaart beperkt is tot 30 personen.

Hoe werkt dat dan?

Na overlijden kan het huisje binnen een paar uren in uw tuin staan. U of uw uitvaartverzorger neemt contact met ons op en in overleg wordt afgestemd wanneer het huisje wordt geplaatst. Het huis is van binnen aangekleed met naturel kleurige gordijnen en kan worden geleverd met kistkoeling en eventueel een airco.

U kunt het naar wens verder inrichten, bijvoorbeeld persoonlijke spulletjes van de overledene of bloemen.

Het opbaarhûske wordt geleverd met 2 sleutels.

In overleg met u of uw uitvaartverzorger wordt het huisje kort na de uitvaart opgehaald.

De reacties van nabestaanden zijn erg positief, zo blijft uw dierbare nabij en hoeft u niet naar een aula te reizen. Ook de privacy, het in eigen tijd en in alle rust afscheid te kunnen nemen wordt als erg fijn ervaren.

Iets voor u? Neem voor meer informatie gerust contact op.

Ons team

….Even snel een appje naar Evert. Ik app: Heb jij tijd voor een uitvaart a.s. dinsdag? Binnen een paar minuten krijg ik al een reactie terug. ‘Geen probleem’. Opgelucht stuur ik terug: ‘Super! Ik bel je straks’…. Ik weet dat alles nu goed geregeld zal zijn tijdens de uitvaart.

Wij kunnen niet zonder….niet zonder ‘ons’ team. Allemaal toppers, allemaal mensen die werken vanuit hun hart. Eén van onze teamleden willen wij aan u voorstellen: Evert Groenensteijn.

Professioneel en gedreven verzorgd Evert al vele jaren technische ondersteuning bij ons. Hierbij moet u denken aan het opnemen van een afscheidsdienst, het verzorgen van muziek en het tonen van beeldmateriaal tijdens een uitvaart. Ook ondersteunt hij nabestaanden, indien nodig, met het maken van een fotopresentatie, waarbij zelfs oude foto’s kunnen worden gedigitaliseerd. Het spreekt voor zich dat ook de benodigde apparatuur door Evert kan worden geregeld.

Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact opnemen met Evert via zijn emailadres: evert@uitvaartzorgmemoria.nl

Wat doen we met de as?

Dan komt toch die vraag…. Waarbij het bij sommigen direct duidelijk is, zijn er toch veel mensen die het niet gelijk weten. In de afgelopen jaren ben ik op zoek gegaan naar mooie en unieke manier hoe as kan worden verwerkt. Misschien vindt u inspiratie op deze pagina.

Voortleven als boom?

Het klinkt misschien wat gek, maar het is mogelijk om de as van uw geliefde, samen een zaailing, te planten in de Bios Urn. Een mooie duurzame manier voor een blijvende herinnering. Wilt u meer informatie? Neem dan dan contact met ons op.